Menu

TKO JE ČOVJEK?

Centar za hagioterapiju - Split organizira tribinu na temu „TKO JE ČOVJEK? Filozofsko – teološke spoznaje". Voditelj tribine je prof. dr. sc. Fra Ante Vučković.
Vrijeme i mjesto održavanja: utorak, 19. 2. 2019. u 19h  u prostorima Centra za hagioterapiju – Split, Poljička cesta 13

p.s.
slika sa tribine je naknadno dodana

OKRUGLI STOL O PREVENCIJI NASILJA U ADOLESCENTSKIM VEZAMA

Centar za hagioterapiju – Split  u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Omiš organizira okrugli stol
O PREVENCIJI NASILJA U ADOLESCENTSKIM VEZAMA 
                                                                           
Okrugli stol će se održati u utorak 17. travnja 2018. god., s početkom u 11 sati, u prostorima
Centra za hagioterapiju – Split, Poljička cesta br. 13, u Splitu.

PROGRAM:
11.00 – 11.10    pozdravni govor organizatora
11.10 – 11.30    dr. sc. Nansi Ivanišević, voditeljica Odjela za prosvjetu, kulturu, sport, tehničku kulturu i informiranje Ureda državne uprave SDŽ-e „Komuniciranje i javne politike u području prevencije“
11.30 – 11.50    Marija Tešija, prof. socijalni pedagog, odgojiteljica u Centru za pružanje usluga uzajednici Split „Nasilje među mladima – uzroci i terapijski pristupi“
11.50 – 12.30    Rasprava i donošenje zaključaka

Okrugli stol se organizira po odobrenju projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje te uz podršku Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Radujemo se Vašem dolasku!
                                                                                                               
                                

Hagioterapijska tribina u Zadru


Utorak, 1. prosinca 2015. u 18:00 sati u Zadaru, ulica Kralja S. Držislava 10 (nasuprot Zavodu za zapošljavanje) održati će se za medicinske djelatnike i sve ostale zainteresirane  hagioterapijska tribina: "Duhovno-antropološko zdravlje kao temelj općeg zdravlja - Hagioterapijski pristup čovjeku patniku".
Voditeljica tribine je ANA PERIŠIĆ, prof. iz CENTARA ZA HAGIOTERAPIJU – SPLIT

Tribinu su organizirale Udruga za promicanje hagioterapije – Zadar i Katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar.

Izvor: http://www.znet.hr/2015/11/predavanje-u-utorak-hagioterapijski-pristup-covjeku-patniku/

Susret s autorom: Ana Perišić

 

U Verbumovoj Knjižari sv. Frane  (Trumbićeva obala 1) u Splitu u utorak, 25. listopada u 20.30 održat će se „Susret s autorom” a gošća će biti Ana Perišić, voditeljica Centra za hagioterapiju u Splitu, autorica knjige „Hagioterapijski pristup u radu i suživotu s djecom i mladima” i više pisanih priloga s tog područja.

Traume iz djetinjstva, frustracije, agresivnost, poremećaji prehrane poput bulimije i anoreksije, ovisnosti, alkoholizam, strah, depresivnost, suicidalnost, (ne)opraštanje, obiteljski i bračni problemi, duhovno zdravlje, otkrivanje smisla itd., neki su od problema s kojima se na individualnim i skupnim sastancima potrebiti susreću s hagioasistentima, a o porastu potrebitih i načinima pomoći, kao i mogućnostima prevencije u programu „Susreta s autorom”, kojim moderira Jelena Hrgović, progovorit će hagioasistentica Ana Perišić.

Ana Perišić rođena je u Splitu. Niz godina radila je kao nastavnica stručnih predmeta u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Zagrebu, za što se prethodno školovala na Agronomskom fakultetu i Pedagoškoj akademiji u Zagrebu.

Međutim, sredinom 1999. godine napušta prosvjetni rad u Zagrebu i preuzima ulogu koordinatorice programa Zajednice MiR u Velletriju u Italiji, čijem se radu priključila tijekom studentskih dana u Zagrebu i ostala s njom neprekidno povezana do danas kada radi kao stručna voditeljica Centra za hagioterapiju u Splitu i jedna od suradnica prof. dr. sc. Tomislava Ivančića, osnivača zajednice „Molitva i Riječ” (MiR).

Po povratku iz inozemstva i nakon završetka Instituta za teološku kulturu laika 2004. pri KBF-u u Zagrebu preuzela je mjesto ravnateljice Dječjega doma te voditeljice Centra za rehabilitaciju i radnu terapiju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Vodila je i projekt Psihosocijalne i duhovne pomoći osobama u istoj ustanovi.

Potom se vraća u Split gdje posljednjih godina djeluje kao hagioasistentica i mentorica u Centru za hagioterapiju – Split. Naime, hagioterapija je metoda pružanja duhovne pomoći potrebnima čiji je osnivač prof. dr. Tomislav Ivančić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, osnivač zajednice „Molitva i Riječ” (MiR) koja danas djeluje i u desetak europskih zemalja, a duhovnu pomoć metodom hagioterapije pružaju stručno educirane i osposobljene osobe u 35 zemalja diljem svijeta. Hagioterapija je izvorno hrvatski model pružanja duhovne pomoći, a kroz hagioterapijske centre u Hrvatskoj prođe oko 2000 korisnika i polaznika različitih programa godišnje, a od toga nešto više od četvrtine odnosi se na rad i korisnike Centra za hagioterapiju u Splitu kojeg vodi Perišić.

Ova svestrana autorica, o svom životnom i profesionalnom putu progovorit će u sklopu „Susreta s autorom” u Verbumoj Knjižari sv. Frane u Splitu, a ulaz je slobodan.

Izvor: apoliticni.hr

Hagioterapijski susreti četvrtkom u Centru za hagioterapiju - Split

Od četvrtka 06.10.2016. god. počinju Hagioterapijski susreti u Splitu u "Centru za hagioterapiju -Split". Susreti će se nastaviti u isto vrijeme svakog četvrtka sljedećih par mjeseci, zainteresirani neka dođu ili neka se jave na info telefon. Pozdrav i lijepo je što postojite!!! :):)